Iris Hond - Bewogen

Iris Hond met haar klassiek theaterconcert 'Bewogen'

De Nederlandse concertpianiste Iris Hond (1987) is een even veelzijdig als uniek talent. Ze studeerde summa cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, speelt net zo makkelijk Prince en Queen als Chopin en Rachmaninov, maar componeert ook zelf.

Verheug je maar vast op een intiem avondje met Iris Hond. Door het wereldwijde succes van haar album Dear World (Leonard Cohen jubelde: 'A great spirit revealed!') voelt de eigenzinnige pianiste de behoefte om te vertellen wat haar inspireerde om dit unieke album te maken.

Het theaterconcert Bewogen gaat over het leven van een opmerkelijke vrouw en hoe de muziek haar er altijd weer doorheen sleepte. Een trip down memory lane gelardeerd met stukken van Chopin, Rachmaninoff en Scriabin, componisten die zij altijd zal blijven koesteren. En natuurlijk ook stukken van haar onlangs verschenen album Dear World, de muzikale brieven die zij schreef aan Moeder Aarde.
Ondanks haar jonge leeftijd is Iris' prijzenkast al rijk gevuld, met glimmende bekers van onder meer het Steinway Concours, het Grachtenfestival Conservatorium Concours en het Theo van der Pas Pianoconcours.

Foto - Rahi Rezvani
zo 8 okt 15:30 - 17:50 Theater de Tuin
Pauze: 15 minuten
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden